2016. február 19., péntek

A tizenkét apostol 1.0

Főleg kicsiknek okoz gondot megfelelő játékokat, színezőket találni. Tapasztalatból tudom, hogy elég kevés idővel rendelkezünk mindannyian, ezért mindig örülök, hogyha valami egyszerűt találok vagy éppen találok ki.

Apostolok nevének tanítása verssel:

Péter volt az első, kit követett András,
Jakab, János, Fülöp, Bertalan és Tamás,
Máté, Simon, Jakab, Tádé és Júdás,
így nevezi őket sorban a Szentírás.

A mellékelt kép többféle módon is felhasználható. 
Apostolok nevének tanítása után kiszínezhető, akik pedig már tudnak írni, a nevüket aláírhatják a képeknek. Ha felírjuk nekik táblára, akkor még könnyebbé tehető a feladat. Nem muszáj nagybetűket használni, tapasztalataim szerint az elsősök még ilyenkor nem tanulták meg, csak a kisbetűket. Segítséget is adhatunk annak, aki még nem tud annyira írni, előírjuk akár a kezdőbetűt, vagy befejezzük. 
Ha egy kicsivel több időt tudunk fordítani a felkészülésre, remek játék is készíthető belőle. 

Játék ötletek:
Az apostolok neveit a képek alá írjuk. Fénymásolóval kinagyítjuk, kivágjuk és kiszínezzük. Ha esetleg van rá lehetőségünk kartonra is fénymásolhatjuk/ragaszhatjuk vagy laminálhatjuk a figurákat, ezzel tartósabbá téve és megnövelhetjük az élettartamukat. 
  1. A gyerekek húznak egy-egy apostolt, és sorba kell állniuk vele a megtanult versike alapján.
  2. Számokat vágunk ki 1-12ig kartonból, erre ragasztjuk a képeket, de nem sorban! A gyerekek húznak egy-egy számot, és a nevek és nem a számok alapján kell sorba állítaniuk őket. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése